Disig

Máme jasnú víziu do budúcnosti

Získali sme ISO 27001

5. decembra 2007

coffee-break-1177540_1920

Sme prvou CA na Slovenku, ktorá získala certifikát ISO 27001. Ten potvrdzuje zavedenie a používanie systému manažérstva informačnej bezpečnosti v súlade s požiadavkami normy. Týmto certifikátom garantujeme vysoký stupeň ochrany spracovávaných a uchovávaných informácií, čo predstavuje ďalšiu záruku spoľahlivosti pre našich domácich a zahraničných partnerov. Kvalitné riadenie informačnej bezpečnosti vo firme potvrdzuje, že nielen chránime informácie na vysokej úrovni, ale monitorujeme a riadime aj hroziace riziká. V oblasti elektronického podpisu je ochrana informácií samotnou podstatou.

„Štandard ISO 27001 garantuje, že Disig zvolil postupy, ktoré zabezpečia ochranu každej informácie – či už je vytlačená, napísaná, nahraná alebo poslaná e-mailom. Väčšie firmy, v ktorých rukami zamestnancov denne prejde množstvo informácií, sa už bez jasne daných pravidiel ani nezaobídu,“ hodnotí Attila Szlovák, senior konzultant pre elektronický podpis a informačnú bezpečnosť spoločnosti Disig a držiteľ certifikátu CISSP (Certified Information Systems Security Professional).

Ochrana informácií prostredníctvom využívania certifikovaných postupov znižuje riziko, že dôjde napríklad k strate firemného know-how a iných dôležitých údajov. Riadiť informačnú bezpečnosť znamená zachovať predovšetkým dôvernosť a integritu informácií. V oblastiach ako je poskytovanie certifikačných služieb je práve vysoká bezpečnosť atribútom, ktorý ďalej zvyšuje kredit firmy u partnerov doma i v zahraničí.